Current Job opportunity at Vitters:

Engineer cascobouw

 

Bij Vitters Shipyard in Zwartsluis bouwen we op maat gemaakte aluminium zeiljachten in lengte tussen 30 en 80 meter. Voor de bouw van de  casco’s van deze schepen zijn we op zoek naar een engineer cascobouw.

“Geen dag hetzelfde” is een motto dat veel gehoord wordt van onze medewerkers als één van de mooie facetten binnen Vitters. Er is veel afwisseling in de werkzaamheden en uitdagingen gaan we niet uit de weg.  Voor de te bouwen zeiljachten krijgen we de basis van de architect en deze informatie moet vertaald worden naar tekeningen en berekeningen waarmee het schip gebouwd kan worden.

Wat ga je doen
De engineer cascobouw houdt zich binnen het projectteam voornamelijk bezig met;

  • Het uitwerken van de tekeningen van de architect naar bouwtekeningen, inclusief het uitwerken van de details
  • Het maken en begeleiden van berekeningen voor de hele constructie en belangrijke onderdelen daarvan, en het uitwerken van technische verbindingstukken.
  • Het inpassen en plannen van equipment waar tijdens de cascobouw rekening mee dient te worden gehouden
  • Tijdens de bouw de productie bijstaan bij de detaillering, vragen ter plekke oplossen en zorgen voor een adequate informatie voorziening tijdens de casco bouw. Jij bent echt de schakel tussen kantoor en de werkvloer

Je werkt in een projectteam, samen met de project leider, de projectleider engineering, engineers van/met andere disciplines en het team dat het casco bouwt. Het is een functie waarbij praktijk en theorie elkaar afwisselen en er gewerkt wordt op kantoor maar zeker ook op de productievloer. De uitdaging is om de eisen en wensen van de klant te verwerken in en te vertalen naar de constructie volgens de maatstaf van onze werf. Creativiteit en gezond verstand zijn absolute vereisten voor de goede uitvoering van deze functie.

Wat neem jij mee
Bij voorkeur heb je de opleiding Hbo Maritieme techniek of Werktuigbouwkunde afgerond of ben jij die Mbo’er Maritieme techniek of Werktuigbouwkunde met een aantal jaren werkervaring in deze branche. Werkervaring in een soortgelijke functie is uiteraard een pré. Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van het werken met Solid Works of Rhino 3D is sterk aanbevolen. Naast kennis en ervaring is wie je bent net zo belangrijk. Je beschikt over een positieve instelling, bent proactief en communicatief vaardig. Je kunt zelfstandig werken, maar bent in staat om actief onderdeel te zijn van een team.

Wat bieden wij?
Wij bieden een dynamische en energieke werkomgeving in een fantastische en unieke branche. Binnen Vitters Shipyard vinden we initiatief en zelfontplooiing erg belangrijk en daarom zijn er bij ons voldoende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigen salarishuis.

Werken bij Vitters
Stel je voor, een luxe zeiljacht vanaf zo’n 40 meter lang. Met alle innovatieve zeilsystemen en handige snufjes aan boord die een eigenaar zich kan wensen. Zeiljachten die wereldwijd awards én zeilraces winnen. Als toonaangevende Nederlandse jachtbouwer in Zwartsluis ontwikkelen wij  indrukwekkende jachten vanuit ons motto: ‘It’s kind of fun to do the impossible’.

Benieuwd naar beelden van recent gebouwde zeiljachten en een indruk van het bedrijf?
Kijk dan eens op www.vitters.com.

Solliciteren
We hebben je interesse gewekt? Reageer dan met cv en motivatie naar hr@vitters.com.
Heb je twijfels of moeten we die juist wegnemen? Dan kan je contact opnemen met Stefan Post (afdeling HR) via 038-3867145.