Current Job opportunity at Vitters:

Engineer electrical systems

nauwkeurig – communicatief – innovatieve en duurzame zeiljachten

 

Functieomschrijving

Wat is er mooier dan samen met een team intensief samen te werken aan prachtige jachten die voorzien zijn van de meest innovatieve technieken? Ben jij iemand die overzicht houdt, communicatief flexibel is en er van houdt om met een team iets moois te maken? Dan is deze vacature bij Vitters Shipyard iets voor jou.

Als engineer electrical systems ben je verantwoordelijk voor een adequate en tijdige uitvoering van de deelprojecten op het gebied van elektrische systemen voor één of meerdere projecten. Je initieert, coördineert en vertaalt technische specificaties komend van de klant of architect naar doeltreffende oplossingen met een verantwoorde kostprijs. Je neemt initiatief bij het ontwikkelen van nieuwe technische oplossingen en systemen. Hierbij communiceer je helder met collega’s binnen de afdeling engineering en met je collega’s van o.a. de projectteams, inkoop en productie.

De innovaties binnen de jacht- scheepsbouw staan niet stil. Jij krijgt in de projecten te maken met innovaties en duurzaamheid. Zowel van de zeiljachten als voor het interne deel, zoals kwaliteitsbewaking en standaardiseren van bepaalde onderdelen. Jij kunt snel schakelen en weet alle innovaties op de juiste manier te implementeren in de projecten. Tevens speel je een grote rol in de communicatie tussen de werf, haar opdrachtgevers en sub leveranciers op het gebied van Elektra.

Projecten bij Vitters zijn (zeil)jachten vanaf ongeveer 40 meter lang. Elk schip is een kwalitatief en technisch hoogstandje, een unicum met zijn (creatieve) uitdagingen. Integratie van de aanwezige kennis en ervaring in het bedrijf wordt binnen de projectteams gedeeld en verder ontwikkeld. Daarbij is kennis van AutoCAD en het kunnen lezen van tekeningen een must. Alle aspecten van de jachtbouw en techniek komen aan bod: installatietechniek en werktuigbouwkundige systemen, voortstuwing, aluminium cascobouw, interieur, elektra en zeilsystemen.

 

Profiel 

  • HBO niveau richting elektrotechniek, installatietechniek of vergelijkbaar (ervaring in de maritieme sector is een pré)
  • MBO-4 elektrotechniek, installatietechniek of vergelijkbaar met aantoonbare werkervaring binnen de engineering in een maritieme sector
  • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en schrift
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Pro actieve werkhouding
  • Ervaring in de jacht- of scheepsbouw is een pre.

 

Werken bij Vitters

Stel je voor, een luxe zeiljacht vanaf zo’n 40 meter lang. Met alle innovatieve zeilsystemen en handige snufjes aan boord die een eigenaar zich kan wensen. Zeiljachten die wereldwijd awards én zeilraces winnen. Als toonaangevende Nederlandse jachtbouwer in Zwartsluis ontwikkelen wij  indrukwekkende jachten vanuit ons motto: ‘It’s kind of fun to do the impossible’.

Elk jachtontwerp wordt helemaal vormgegeven naar wensen van de toekomstige eigenaar. Dat maakt alle afgeleverde zeiljachten uniek. Toegewijde ingenieurs en vakmensen werken vaak meer dan een jaar aan één project. Vaste krachten en zzp’ers, van diverse nationaliteiten, werken dagelijks samen aan excellente en nieuwe oplossingen. Zodat zelfs de hoge verwachtingen van de jachteigenaren worden overtroffen. En jij kunt hier werken en horen bij dit enthousiaste team!

Benieuwd naar beelden van recent gebouwde zeiljachten en een indruk van het bedrijf?
Kijk dan eens op www.vitters.com.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden een dynamische en energieke werkomgeving in een fantastische en unieke branche. Binnen Vitters Shipyard vinden we initiatief en zelfontplooiing erg belangrijk en daarom zijn er bij ons voldoende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigen salarishuis.

 

Solliciteren

Mocht je interesse hebben in deze functie, reageer dan met cv en motivatie naar hr@vitters.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Alieke Vruggink (afdeling HR) via 038-3867145.