Current Job opportunity at Vitters:

Financieel controller (28-32 uur)

nauwkeurig – integer – communicatief – proactief

Binnen het team van Finance bij Vitters Shipyard is ruimte ontstaan voor een Financieel Controller voor 28 – 32 uur in de week. Je past binnen dit team wanneer je communicatief vaardig en sociaal bent, pro-actief en bereid bent om een stapje harder te lopen wanneer dit nodig is.

Functieomschrijving

Als financieel controller bij Vitters Shipyard vervul je een centrale rol in de financiële administratie, waarbij je verantwoordelijk bent voor het opstellen van de financiële en andere rapportages in de ruimste zin van het woord.  Jij voert controles uit op de financiële administratie en verzorgt de maand- kwartaal en jaarafsluitingen. Je maakt begrotingen, calculaties, urenanalyses, winst- en verliesrekeningen en stelt de balans op. Hiervoor budgetteer, verzamel, controleer en analyseer je financiële gegevens van projecten, dekkingsbijdragen, nacalculaties en uren en vertaal je deze naar bruikbare rapportages. Naast jou worden in het team de projectadministratie en zaken als debiteuren- en crediteurenadministratie, facturatie en urenregistratie opgepakt.
Daarnaast zorg je er samen met je collega’s voor dat de administratieve organisatie verder wordt geoptimaliseerd. Je signaleert kansen, aandachtspunten, verbanden en trends. Je spart hierover met de directie en geeft advies en aanbevelingen op basis waarvan gedegen beslissingen genomen worden. Verder ben je betrokken bij de implementatie en uitwerking van CSRD rapportering binnen de organisatie en begeleid jij de jaarlijkse accountantscontrole. Je werkt in een internationale setting, hebt te maken met klanten wereldwijd en daardoor ook met internationale wet- en regelgeving, betalingscondities en buitenlandse valuta.

Functie-eisen

  • Een afgeronde financiële opleiding op minimaal HBO-niveau;
  • Ervaring in een vergelijkbare rol;
  • Affiniteit met automatisering en bent het gewend te werken met een ERP-pakket;
  • Goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • Beschikbaar op vrijdag.

We staan zowel open voor invulling van deze rol door iemand met een achtergrond als controller als iemand met ervaring in de accountancy en die de overstap wil maken naar het bedrijfsleven.

Persoonskenmerken

Je bent een gedreven persoon en uiteraard ben je cijfermatig sterk onderlegd. Daarbij werk je zeer nauwkeurig en gestructureerd. Je bent  analytisch, nieuwsgierig en communicatief sterk, met interesse in de bedrijfsprocessen. Hierdoor stel je opbouwend kritische vragen, neem je anderen mee in je ideeën en ben je een prettige en inhoudelijk kundige gesprekspartner.  Een sterk analytisch vermogen stelt je in staat overzicht te houden en mogelijke knelpunten te signaleren. Je stelt de juiste prioriteiten en hebt geen moeite om taken te delegeren.

Werken bij Vitters

Een bij Vitters gebouwd zeiljacht, is in de basis op maat gemaakt, vernieuwend, en tot in de puntjes afgewerkt. Een luxe zeiljacht vanaf zo’n 40 meter lang heeft  alle innovatieve zeilsystemen en handige snufjes aan boord die een eigenaar zich kan wensen. Zeiljachten die wereldwijd awards én zeilraces winnen. Als toonaangevende Nederlandse jachtbouwer in Zwartsluis ontwikkelen wij  indrukwekkende jachten vanuit ons motto: ‘It’s kind of fun to do the impossible’.

Elk jachtontwerp wordt helemaal vormgegeven naar wensen van de toekomstige eigenaar. Dat maakt alle afgeleverde zeiljachten uniek. Toegewijde ingenieurs en vakmensen werken vaak meer dan twee  jaren  aan één project. Vaste krachten en zzp’ers, van diverse nationaliteiten, werken dagelijks samen aan excellente en nieuwe oplossingen. Zodat zelfs de hoge verwachtingen van de jachteigenaren worden overtroffen. Dat vraag werken met passie en enthousiasme. En jij kunt hieraan meewerken en deel uit maken van dit enthousiaste team!

Benieuwd naar beelden van recent gebouwde zeiljachten en een indruk van het bedrijf?
Kijk dan eens op www.vitters.com.

Wat bieden wij?

Wij bieden een dynamische en energieke werkomgeving in een fantastische en unieke branche. Binnen Vitters Shipyard vinden we initiatief en zelfontplooiing erg belangrijk en daarom zijn er bij ons voldoende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigen salarishuis.

Solliciteren

Mocht je interesse hebben in deze functie, reageer dan met cv en motivatie naar hr@vitters.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Alieke Vruggink (afdeling HR) via 038-3867145.