Projectmanager Engineering (38 uur)

nauwkeurig – communicatief – proactief

 

Functieomschrijving

Binnen het team Engineering bij Vitters Shipyard is ruimte ontstaan voor een Projectmanager Engineering voor 38 uur in de week.

 

Wat ga je precies doen?

Stel je voor, jij werkt bij Vitters waarbij je elke dag kan meewerken aan een jacht dat geheel klant specifiek ontworpen wordt. En waarbij ieder project weer andere uitdagingen heeft. Klinkt dat goed? Wordt dan onze nieuwe projectmanager engineering!

Als projectmanager engineering werk je nauw samen met jouw projectteam, bestaande uit een projectleider, productieleider en engineers. Ieder projectteam is betrokken bij en/of verantwoordelijk voor een project van Sales tot Service. Jij ondersteunt de projectleider bij de ontwikkeling en realisatie van technische installaties. Alle disciplines komen aan bod: cascobouw, interieurbouw, elektra, installatietechniek, hydraulische systemen, voorstuwing, etc. Als projectmanager engineering ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van engineeringsactiviteiten in het project en het managen van de informatiebehoefte, zowel intern als extern. Als projectmanager engineer zorg je ervoor dat de juiste technische informatie op het juiste moment en de juiste plaats beschikbaar is. Je houdt overzicht in alle technische installaties die in een jacht verwerkt worden.

De rol van project manager engineering start bij de evaluatie van het ontwerp en loopt door tot en met de evaluatie van de productie informatie. Je houdt het werk van de andere engineers bij, analyseert de processen en weet wanneer je in moet grijpen of juist niet.

De innovaties binnen de jacht- scheepsbouw staan niet stil. Jij hebt oog voor de lange termijn en bent op de hoogte van innovaties en verduurzaming binnen de jacht- en scheepsbouw. Jij bent creatief, initieert innovaties en werkt aan duurzaamheid binnen de projecten. Zowel van de zeiljachten als voor het interne deel, zoals kwaliteitsbewaking en standaardiseren van bepaalde onderdelen. Jij kunt snel schakelen en weet alle innovaties op de juiste manier te implementeren in de projecten.

Jij schakelt met specialisten uit het eigenaarsteam, architecten, externe engineers, onderaannemers, leveranciers en natuurlijk je collega’s. Doordat jij het totaalplaatje en het bouwproces steeds voor ogen hebt weet je de juiste interne en externe specialisten aan elkaar te binden en hen te voorzien van de juiste informatie.

Als projectmanager engineering weet je welke onderdelen je nodig hebt en bij welke leveranciers je deze het beste kunt aanschaffen. Je maakt werkorders, vraagt offertes op van bijvoorbeeld nieuwe systemen en bent op de hoogte van het juiste kostenplaatje. Tijdens het bouwproces houdt je alle informatie nauwkeurig bij en weet je het op de juiste manier te documenteren. Bij de oplevering van het jacht zorg jij ervoor dat er een boordboek is waarin de opdrachtgeven en de bemanning exact kunnen zien waar welke technische installaties zijn verwerkt in het jacht en hoe deze werken.

Functie eisen:

  • Een afgeronde opleiding HBO of WO werktuigbouwkunde of maritiem gerelateerde opleiding.
  • Minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie in de scheeps- of jachtbouw.
  • Vitters is een internationaal bedrijf, daarom heb jij goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheden nodig.
  • Affiniteit met zeilen.

Persoonskenmerken

Je beschikt over een stevige persoonlijkheid, bent organisator pur sang, je weet van aanpakken en bent communicatief vaardig. Dankzij jouw overtuigingskracht, doorzettingsvermogen en gezonde dosis humor ben je een waardevolle aanvulling voor ons team.

Werken bij Vitters

Stel je voor, een luxe zeiljacht vanaf zo’n 40 meter lang. Met alle innovatieve zeilsystemen en handige snufjes aan boord die een eigenaar zich kan wensen. Zeiljachten die wereldwijd awards én zeilraces winnen. Als toonaangevende Nederlandse jachtbouwer in Zwartsluis ontwikkelen wij  indrukwekkende jachten vanuit ons motto: ‘It’s kind of fun to do the impossible’.

Elk jachtontwerp wordt helemaal vormgegeven naar wensen van de toekomstige eigenaar. Dat maakt alle afgeleverde zeiljachten uniek. Toegewijde ingenieurs en vakmensen werken vaak meer dan een jaar aan één project. Vaste krachten en zzp’ers, van diverse nationaliteiten, werken dagelijks samen aan excellente en nieuwe oplossingen. Zodat zelfs de hoge verwachtingen van de jachteigenaren worden overtroffen. En jij kunt hier werken en horen bij dit enthousiaste team!

Benieuwd naar beelden van recent gebouwde zeiljachten en een indruk van het bedrijf?
Kijk dan eens op www.vitters.com.

Wat bieden wij?

Wij bieden een dynamische en energieke werkomgeving in een fantastische en unieke branche. Binnen Vitters Shipyard vinden we initiatief en zelfontplooiing erg belangrijk en daarom zijn er bij ons voldoende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigen salarishuis.

Solliciteren

Mocht je interesse hebben in deze functie, reageer dan met cv en motivatie naar hr@vitters.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Alieke Vruggink (afdeling HR) via 038-3867145.